Begeleid Wonen Enschede

Aan de slag binnen jouw interesses? Wij helpen jou graag verder!

Begeleid wonen Enschede

Als geheel zelfstandig wonen op dit moment nog niet mogelijk is, is begeleid zelfstandig wonen in Enschede een fijne tussenstap. Zo geniet je toch van de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en kan je jezelf ontwikkelen, terwijl er altijd iemand is waar je op terug kunt vallen. Deze veiligheid biedt veel mensen de mogelijkheid om toch zo zelfstandig mogelijk te leven. ZVTwente ondersteunt mensen met begeleid wonen in Enschede en andere delen van Twente, waaronder Hengelo, Oldenzaal en Almelo. Wij zijn gevestigd in Enschede en bieden ondersteuning in alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen: hulp bij de financiën, het onderhouden van huiselijke relaties, persoonlijke ontwikkeling en het vinden van een geschikte dagbesteding.

Begeleid wonen en dagbesteding in Enschede

Als jij zelfstandig begeleid wilt wonen in Enschede, kunnen we je met van alles van dienst zijn. Op welke manier we jou gaan helpen bepaal je zelf. Waar heb je ondersteuning bij nodig en wat wil je graag nog leren? Dit verschilt per persoon en is dan ook maatwerk. We bekijken samen met jou waar we je mee kunnen helpen en hoe we een plan kunnen opstellen dat voor jou werkt. Je krijgt begeleiding op maat en krijgt alle ruimte om je te ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld tijdens onze dagbesteding, waar je op een ongedwongen manier verschillende werkzaamheden kunt leren. We beschikken over werkplekken in onder andere de sectoren ICT, administratie, design en sport. Met een dagbesteding krijg je de mogelijkheid om op jouw eigen tempo een nieuwe vaardigheid aan te leren. Daarnaast is het bevorderlijk voor je sociale contacten, zelfvertrouwen en welzijn; een prettige werkplek is een positieve daginvulling!

Begeleid wonen in Enschede is bij ons een positief traject, waarbij we uitgaan van je mogelijkheden. We bekijken waar je wat extra hulp nodig hebt, maar ook waar je sterke punten liggen. Vervolgens stellen we samen doelen om deze talenten nog verder te ontwikkelen en tegelijkertijd nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. We geven je ondersteuning bij de dagelijkse taken waar je moeite mee hebt en begeleiden je zo naar een steeds zelfstandiger leven. Als je al een zorgindicatie hebt, kan je altijd een gesprek met ons aanvragen om te bekijken of we wat voor jou kunnen betekenen. Ook als je nog geen indicatie hebt, kunnen we je helpen deze aan te vragen. We hebben goed contact met verschillende instanties in de regio, waardoor we ook hier de weg weten en je kunnen begeleiden bij de aanvraag.

Met onze werkwijze is beschermd en begeleid wonen in Enschede een prettige tussenstop naar een geheel zelfstandig leven, of een manier om het leven zo zelfstandig mogelijk in te vullen. Met een goed vangnet krijg je de kans om op een veilige manier te leren, je te ontwikkelen en ervaringen op te doen.

Wees welkom om vrijblijvend contact met ons op te nemen en ontdek waarin wij jou kunnen begeleiden!

ZVTwente staat voor:

  • Laagdrempelig

  • Oplossingsgericht

  • Denken in mogelijkheden

  • Maatwerk

Bel mij terug

Heb je vragen? Neem contact met ons op

Zorg Visie Twente heet voortaan
Visie Groep

Vanaf 1 januari 2019 is Zorg Visie Twente verder gegaan onder de naam Visie Groep. Klik op de knop hieronder om naar de Visie Groep website te gaan.

Visie Groep