Autisme Enschede

Aan de slag binnen jouw interesses? Wij helpen jou graag verder!

Autisme Enschede

Mensen met autisme bekijken de wereld vanuit een ander perspectief. Dit kan in de maatschappij tot misverstanden leiden, waardoor zaken als werken of zelfstandig wonen moeilijkheden kunnen opleveren. Toch is het voor iedereen goed om, op zijn of haar eigen manier, deel te nemen aan deze activiteiten. ZVTwente begeleidt mensen met autisme in Enschede en andere delen van Twente, waaronder Almelo, Hengelo en Oldenzaal. Wij beschikken over kennis over het autisme spectrum en kunnen door aanpassingen en trainingen mensen helpen hun wereld te vergroten. Het vergt soms enige moeite en expertise, maar uiteindelijk is ieder mens meer dan alleen z’n autisme en beschikt iedereen over talenten waarmee hij of zij iets kan betekenen voor de maatschappij. Wij helpen mensen graag bij het vinden en verder ontwikkelen van die sterke punten. Zo leren we mensen in Enschede dat autisme en werk wel samen kunnen gaan, als er maar rekening wordt gehouden met de sterke en minder sterke punten die ieder individu heeft.

Werken met autisme in Enschede

Werken met autisme in Enschede is niet altijd vanzelfsprekend, maar in veel gevallen wel mogelijk. Soms moet dit op aangepaste wijze, maar het doet ieder mens goed om deel te nemen aan de maatschappij en het beste uit zichzelf te halen. Onze dienstverlening is ruim: we bieden hulp bij begeleid wonen voor mensen met autisme in Enschede, het op orde brengen van de financiën, onderhouden van huiselijke relaties, persoonlijke ontwikkeling en het vinden van een geschikte dagbesteding. Omdat iedere persoon uniek is, is onze zorgverlening dat ook. We bekijken per persoon wat de hulpvraag is en hoe wij hierin kunnen voorzien. Het doel is om iedereen optimaal de kans te geven op persoonlijke ontwikkeling. Dit is altijd gebaseerd op de interesses, ambities en talenten van iemand. Ook de minder sterke punten worden onthouden om een situatie te creëren waarin iemand deze punten kan omzeilen of kan leren om hier beter mee om te gaan. Op deze manier kunnen we ook goed omgaan met autisme bij volwassenen, die vaak in het verleden al meerdere keren tegen onbegrip aanliepen.

Persoonlijke ontwikkeling

Door onze werkwijze, die is gericht op individuele benadering en maatwerk, weten wij de mogelijkheden voor mensen met autisme in Enschede vaak te vergroten. Iedereen krijgt de tijd en ruimte om zich op het eigen tempo te ontwikkelen in de richting die hij of zij zelf kiest. Dit kunnen doelstellingen zijn op persoonlijk vlak, zoals het verbeteren van sociale contacten of het op orde houden van het huishouden. Ook bieden we dagbesteding aan met autisme begeleiding in Enschede. Op onze werkplekken kunnen mensen met autisme in Enschede hun talenten verbeteren, nieuwe vaardigheden aanleren en ondertussen profiteren van de sociale interactie op de dagbesteding. We hebben een fijne, positieve sfeer weten te creëren waar iedereen zich thuis kan voelen en zichzelf kan zijn. Er is ruimte voor ieders aandachtspunten, en door rekening te houden met elkaar leert iedereen nog dagelijks bij.

ZVTwente staat voor:

  • Laagdrempelig

  • Oplossingsgericht

  • Denken in mogelijkheden

  • Maatwerk

Bel mij terug

Heb je vragen? Neem contact met ons op

Zorg Visie Twente heet voortaan
Visie Groep

Vanaf 1 januari 2019 is Zorg Visie Twente verder gegaan onder de naam Visie Groep. Klik op de knop hieronder om naar de Visie Groep website te gaan.

Visie Groep