Ambulante Begeleiding Enschede

Aan de slag binnen jouw interesses? Wij helpen jou graag verder!

Ambulante Begeleiding Enschede

ZVTwente is een zorginstelling in Enschede met ruime mogelijkheden op het gebied van ambulante begeleiding. We begrijpen dat ieder mens is gehecht aan zijn of haar zelfstandigheid en wij stimuleren dat. Iedereen moet de kans krijgen om talenten te ontwikkelen, en ondertussen bieden wij begeleiding waar dit nodig is. Onze ambulante begeleiding in Enschede bestaat uit hulp bij het op orde krijgen en houden van de financiën, huisvesting, huiselijke relaties en dagbesteding of re-integratie. Waar we je bij begeleiden bepaal jij zelf. Ieder mens heeft z’n sterke en minder sterke punten en we bekijken samen met jou waar we je kunnen ondersteunen. Het voordeel van deze individuele ambulante begeleiding in Enschede is dat het traject volledig op jouw tempo uitgevoerd kan worden. De omstandigheden zijn op deze manier optimaal voor jou om je te ontwikkelen in je vaardigheden.

Ambulante begeleiding op maat in Enschede

Een actief leven en tijd besteden aan je interesses doet ieder mens goed. Dit is dan ook ons uitgangspunt. Met onze ambulante begeleiding in Enschede bekijken we waar je talenten en interesses liggen en bieden wij een passende dagbesteding. Hiermee kan je jezelf ontwikkelen in deze vaardigheden en ondertussen sociale contacten opdoen. Je leert wennen aan alles wat komt kijken bij een echte baan, maar we houden rekening met je aandachtspunten en bieden je de ruimte om je dit op je eigen tempo eigen te maken. Met de ambulant hulpverlener wordt bekeken welke doelen je gaat stellen, en vanaf dat moment worden regelmatig gesprekken gepland om het verloop van de doelstellingen te volgen. Zo blijf je continu in beweging en leer je steeds meer vaardigheden. Dit kunnen vaardigheden zijn in de huiselijke kring, zoals dagelijkse bezigheden, maar ook stappen richting een baan. Indien dit tot de mogelijkheden behoort, kan je via de dagbesteding doorstromen naar een re-integratietraject. Dit kan op dezelfde werkplek als de dagbesteding, waardoor er voor jou niets verandert. Als een re-integratietraject toch te hoog gegrepen is, kan je altijd weer terugkeren naar de dagbesteding en de ambulante begeleiding in Enschede die je van ons gewend bent. Onze werkplekken op de dagbesteding bestaan uit verschillende uitdagende functies, zoals werken in de ICT, administratie, design, sport of groenvoorziening.

Regio Twente

Ons werkgebied is Twente, waaronder Oldenzaal, Almelo en Hengelo. Ook zonder zorgindicatie, maar wel met een hulpvraag, kan je bij ons terecht. Als we iets kunnen betekenen in je hulpvraag helpen we je met het aanvragen van ambulante hulpverlening in Enschede of bij je eigen gemeente. Met een zorgindicatie van de gemeente kan ons traject van start gaan en maken we een plan waarmee jij begeleid zelfstandig kan wonen. Dit plan is volledig afgestemd op jouw situatie en jouw doelen. Daarom is onze ambulante begeleiding in Enschede altijd individueel: zo hebben we alle aandacht voor jouw situatie en kunnen we samen met jou te werk gaan op een manier die voor jou effectief is. Op deze manier kan je je grenzen verleggen met professionele ondersteuning en blijf je altijd in beweging!

ZVTwente staat voor:

  • Laagdrempelig

  • Oplossingsgericht

  • Denken in mogelijkheden

  • Maatwerk

Bel mij terug

Heb je vragen? Neem contact met ons op

Zorg Visie Twente heet voortaan
Visie Groep

Vanaf 1 januari 2019 is Zorg Visie Twente verder gegaan onder de naam Visie Groep. Klik op de knop hieronder om naar de Visie Groep website te gaan.

Visie Groep