Ambulante begeleiding of dagbesteding aanvragen?

Aan de slag binnen jouw interesses? Wij helpen jou graag verder!

Ambulante begeleiding of dagbesteding aanvragen?

Ben je op zoek naar een passende dagbesteding of ambulante begeleiding? Dan moet je hiervoor binnen de gemeente waarin jij woonachtig bent een aanvraag doen. Je kunt via samen14.nl de contactgegevens vinden van jouw gemeente en door te bellen een afspraak maken. De gemeente zal met jou een afspraak maken binnen een periode van 4 tot 6 weken. Wel is dit verschillend per gemeente en is het afhankelijk van het aantal aanvragen.

Hoe gaat de aanvraag in zijn werk?

Als je eenmaal de afspraak hebt gemaakt met de gemeente, zal er een wijkcoach bij jou thuiskomen, zodat jij kunt vertellen waar je ondersteuning bij nodig denkt te hebben. De een heeft behoefte aan een begeleider die kan ondersteunen bij financiële zaken, de ander in het persoonlijk welbevinden, door middel van gesprekken.

Als de wijkcoach jouw hulpvraag in behandeling neemt, zal hij of zij een plan op gaan stellen en een urenindicatie vaststellen. Hierover krijg je per post bericht. Wanneer de indicatie is afgegeven, kan je op zoek naar een organisatie die bij jou past. Ook kan de gemeente hierin een bemiddelende rol spelen, door te kijken wie er allemaal binnen de aanbesteding van de gemeente zit. Aanbesteding houdt in welke zorgorganisaties erkend zijn binnen de gemeentes. ZVTwente is daar één van.

Ondersteuning in de aanvraag vanuit ZVTwente

Als je iemand nodig hebt om samen met jou de weg naar de gemeente te bewandelen omdat het allemaal nieuw en spannend is, helpen wij hier uiteraard graag bij. We zullen samen met jou een duidelijke hulpvraag in kaart brengen, die jij vervolgens bij de gemeente kunt voorleggen. Het doel is dat je uiteindelijk de ondersteuning krijgt die jij nodig hebt.

ZVTwente staat voor:

  • Vaste begeleiding

  • 24/7 bereikbaar

  • Direct zorg

  • Vrijblijvende kennismaking

Bel mij terug

Heb je vragen? Neem contact met ons op

Zorg Visie Twente heet voortaan
Visie Groep

Vanaf 1 januari 2019 is Zorg Visie Twente verder gegaan onder de naam Visie Groep. Klik op de knop hieronder om naar de Visie Groep website te gaan.

Visie Groep